Ako na prirodzené predlžovanie mihalníc

Ako na prirodzené predlžovanie mihalníc

Prirodzený vzhľad je aktuálnym trendom, ktorý sa len tak neopozerá. Časy, kedy mali byť umelé riasy a nechty čo najvýraznejšie sú už dávno preč, teraz sa použité materiály a techniky snažia napodobniť prírodu tak, aby zvýraznili ženskú krásu, ale nepôsobili umelo.

Na prirodzené predlžovanie mihalníc sa používajú tenké a nie príliš dlhé umelé riasy, ktoré sú na nerozoznanie od mihalníc klientky, avšak zvýraznia jej pohľad a prípadne i zamaskujú drobné nedokonalosti, ako sú spadnuté viečka či dole smerujúce kútiky.

Priemerná dĺžka prírodných mihalníc býva 8-10 mm a pre prirodzené predlžovanie mihalníc sa vyberajú umelé riasy maximálne o 2 mm dlhšie, ako mihalnice klientky. Prechody medzi dĺžkami musia byť plynulé a kopírovať dĺžku prírodných mihalníc, kedy sa riasy smerom ku kútikom skracujú. Vykrútenie sa používa predovšetkým typu C, ktoré pôsobí veľmi prirodzene, v niektorých prípadoch možno použiť aj výraznejšie zatočenie typu D. Dôležitý je aj výber správnej hrúbky umelých rias, používajú sa najčastejšie riasy s hrúbkou 0,1-0,12 mm pri klasickej technike predlžovania riasa na riasu (1: 1) alebo 0,05-0,07 mm pri objemovom predlžovaní (aplikácia viac rias na jednu prírodnú mihalnicu). Aj objemová metóda predlžovania mihalníc tak môže pôsobiť veľmi prirodzene.

Matné mihalnice Mink C

0,10 mm, dĺžka 10 mm

Matné mihalnice Mink C

0,10 mm, dĺžka 11 mm

Matné mihalnice Mink C

0,10 mm, dĺžka 12 mm

Správne vykonané prirodzené predlžovanie mihalníc podčiarkne krásu pohľadu klientky a mihalnice vyzerajú ako nalíčené riasenkou. Predĺžené riasy však šetria čas strávený líčením, sú výrazné v ktorúkoľvek dobu a nezanechávajú nepekné šmuhy a ani sa nedrobia.

Podrobné video ako na prirodzené predlžovanie rias nájdete tu.