HISTÓRIA PREDLŽOVANIA MIHALNÍC

Kedysi dávno sa predstaviteľky nežnejšieho pohlavia snažili urobiť pre svoju krásu niečo zvláštne, čím by okúzlili mužov. Záležalo však na tom, v akej spoločenskej vrstve žili. Hlavným objektom záujmu mužov bol aj vzhľad očí u žien. Preto si ženy a dievčatá začali svoje oči a riasy zdobiť rôznymi spôsobmi. Dôraz kládli hlavne na vzhľad očí a ten im zaručil rastúci obdiv u mužov. Nie len mihalnice, ale aj viečka očí si zdobili dostupnými farbami väčšinou prírodného pôvodu. Najmä riasy si zdobili rôznymi minerálmi, bylinkami, prírodnými olejmi a inými prostriedkami. Rôzne ozdoby na mihalnice si lepili prírodnými voskami. Po určitom období prišli s nápadom predĺženia mihalníc,  a to konkrétne lepením kúskov vlasov alebo jemnej srsti zvierat na viečka. Ako príklad môžme uviesť egyptskú kráľovnú Kleopatru, ktorá bola známa svojimi kozmetickými pomôckami a tiež líčením očí a farbením mihalníc a vlasov.

Všeobecne je známe, že tento proces predlžovania mihalníc datujeme začiatkom 20. storočia, kedy celý svet už poznal legendárneho vizážistu a inovátora make-up Maxa Factora. Tento muž bol prvý vizážista hollywoodských hviezd. V roku 1927 Max Factor vytvoril nákladné mihalnice a tým priniesol neoceniteľný príspevok do módneho priemyslu a kozmetiky. Prvá dáma, pre ktorú tieto mihalnice boli vytvorené, bola herečka Phyllis Haver, ktorá hrala rolu Roxie v jednom z najslávnejších muzikálov Chicago. Diváci boli unesení zjavom ženy v hlavnej roli, ktorú líčil sám spomínaný vizážista Max Factor. Tento muž sa bezkonkurenčne zapísal do rozvoja vizáže a kozmetiky. Dodnes sa používajú jeho svetoznáme kolekcie líčidiel, nesúcich jeho meno.

Ďalším významným medzníkom v rozvoji predlžovania mihalníc v 50. rokoch boli umelé riasy. Boli k dispozícií nielen pre bohaté a slávne ženy ale tiež pre širokú verejnosť. Samozrejme technológia umelých rias bola vylepšená, cena výrazne znížená avšak naďalej ich používali iba herečky a dámy z vysokej spoločenskej triedy.

Dnes si už každý môže zakúpiť umelé 3D riasy. Ich aplikácia je možná nielen v kozmetických salónoch, ale aj doma. Mihalnice sa stali veľmi populárne a pre väčšinu žien a dievčat sú neodmysliteľnou súčasťou ako je farbenie vlasov, kozmetické ošetrenie a manikúra. Vizážisti v 21. storočí vytvorili 3D mihalnice úplne novej technológie, ktoré vyzerajú ako pôvodné. Tento druh 3D mihalníc na samom začiatku svojho vývoja bol tvorený celou radou uzlíkov pospájaných rias. Lepili sa špeciálnym lepidlom na mihalnice vcelku.

Začiatkom 21. storočia patrí zaujímavá fáza vo vývoji technológií rias japonským vedcom. Tí vytvorili novú techniku predlžovania mihalníc, lepením samostatnej mihalnice na mihalnicu vlastnú. Nepodarilo sa im však vytvoriť mihalnicu, ktorá by bola vzhľadom podobná prírodnej mihalnici. Spomínané riasy mali  neprirodzené vlastnosti a štruktúru, hrúbka základnej riasy bola silnejšia ako hrúbka  prirodzenej riasy. Proces výskumu týchto 3D mihalníc bol oveľa zložitejší ako sa predpokladal. Ale skutočnosť, že ľudia sa o tento výrobok veľmi zaujímali, podporila ich ďalší výskum. Prvý človek, ktorý vyriešil 3D technológiu predlžovania mihalníc, bol japonský vizážista a stylista Shu Uemura v roku 2003 a popová speváčka Madonna sa stala prvou hviezdou s predlženými 3D mihalnicami zo srsti norky.

V súčasnosti je veľmi populárne prezentovaná japonská technológia predlžovania rias. Mnohé reklamy preto naznačujú, že na predlžovanie je možné používať srsť norky, soboľa, atď.. V skutočnosti to však nie je reálne, vzhľadom k možným rizikám alergií alebo iných nežiaducich účinkov. Materiály pre výrobu umelých mihalníc sú vyrábané zo syntetických vlasov s vlastnosťami, ktoré sú identické prírodným vlasom. Všetky materiály pre tento spôsob predlžovania 3D mihalníc musia prejsť veľmi prísnou kontrolou kvality a sú predmetom certifikácie, to znamená nepoškodzujú prírodné mihalnice.

Predlžovanie a zahusťovanie mihalníc

V dnešnej dobe sa už nemusíte zaoberať problematickou otázkou krátkych a riedkych mihalníc. Neodolateľné riasy, môžete nadobudnúť návštevou v kozmetickom salóne.  Na trh prichádza špičková technológia 3D predlžovania a zahusťovania mihalníc Smart Lashes. Zverte sa do rúk svojej osobnej kozmetičke a Váš pohľad bude zaručene okúzľujúci.

Metóda 3D predlžovania mihalníc predstavuje inovatívnu novinku v predlžovaní mihalníc. Samotná aplikácia spočíva v nalepení umelej riasy na prírodnú riasu, pomocou ultra silného lepidla na mihalnice. Kozmetické firmy ponúkajú pre citlivé klientky alergické lepidlá, s ktorými je lepenie mihalníc bezproblémové.

3D efekt mihalníc sa docieli špeciálnou technológiu v predlžovaní mihalníc, kedy sa umelé riasy lepia v dvoch radoch. Pri tomto postupe sa predlžuje každá jedna mihalnica, umelou mihalnicou odpovedajúcej dĺžky, hrúbky a zatočenia. Výsledok aplikácie je zaručený, Vaše mihalnice budú husté a budú vytvárať dojem extra objemu.

Umelé 3D riasy je potrebné lepiť 0.5 mm od okraja horného viečka. Takto predĺžené mihalnice je potreba pravidelne dopĺňať každých 3-4 týždňov. Nakoľko riasy dorastajú podobne ako vlasy. Veľký dôraz je potrebné klásť pri domácej starostlivosti o predĺžené mihalnice.

Predĺžené mihalnice si môžete dozdobiť rôznymi doplnkami. Medzi najviac populárne patrí zahustenie mihalníc farebnými riasami alebo trsami mihalníc. Obzvlášť úchvatne vyzerajú 3D riasy doplnené farebným kamienkom v rôznych odtieňoch a farebných prevedeniach. S takto predĺženými a dozdobenými mihalnicami vzbudíte pozornosť v každej spoločnosti.

Nezabúdajte na domácu starostlivosť o mihalnice. Doprajte svojím mihalniciam spevňujúce a omladzujúce kúry. Na trhu sú dostupné účinné séra a kvapky na mihalnice. Alebo siahnite po zaručených domácich receptoch ako je napr. mandľový alebo ricínový olej.