Tipy pre krásne obočie

Snívate o krásnom obočí, ktoré bude dominantou vášho pohľadu?

Tvar obočia ovplyvňuje jednak celkový vzhľad, ale zároveň to, ako vás ľudia vnímajú. Každá žena, ktorá sa o seba rada stará venuje svojmu obočiu náležitú pozornosť a uvedomuje si, že dokonalý vzhľad dosiahne predovšetkým vďaka správnej starostlivosti. Ženy, ktoré dokážu používať ceruzku na obočie zvyčajne štylistku ani nepotrebujú. Správna línia, ktorá podtrhuje obočie, je svojim spôsobom umením a nie každý takou zručnosťou disponuje. Ako teda dosiahnuť čo najlepší výsledok? U nás si našťastie vždy vieme poradiť a máme pre vás riešenie:

1.) Prvým krokom je TVAROVANIE obočia: pokiaľ ste text dočítali až sem, pravdepodobne uvažujete o zmene tvaru vášho obočia. K tomu vám pomôže pinzeta Smartlashes, ktorá zaručí hladké vytrhnutie ako hrubších, tak aj jemných chĺpkov. Pokiaľ máte chĺpky v obočí príliš dlhé, môžete ich jemne zastrihnúť pomocou nožničiek určených na úpravu obočia.

S tvarovaním obočia neodporúčame veľmi experimentovať. Každá žena by mala k tomuto procesu pristupovať šetrne a s citom tak, aby dosiahla predovšetkým prirodzeného výsledku a aby v dôsledku prehnaného trhania obočia neprišla o jeho objem. Tvar obočia by mal zdôrazňovať rysy tváre a nepôsobiť príliš tvrdo. Pokiaľ si svojim tvarom nie ste príliš stá, môžete využiť služby profesionálnych, vyškolených kozmetičiek. Tie k svojej práci využívajú rôzne pomôcky, ktorými presne zmerajú dĺžku a šírku vášho obočia tak, aby pôsobilo jemným a upraveným dojmom.

 

 

Druhá a ďalšia možnosť je FARBENIE obočia: V súčasnosti sa pre farbenie obočia používajú dve metódy: farbenie hennou, alebo klasickou farbou na obočie. Ktorá je lepšia? Aké sú medzi nimi rozdiely?

Zloženie obidvoch produktov umožňuje efektívne zafarbenie obočia bez toho, aby sa chĺpky vysušili a poškodili. Širokú paletu farebných odtieňov nájdete v ponuke na našom e-shope. Voľba medzi hennou a farbou závisí od požadovaného efektu, ktorý chcete dosiahnuť. Pokiaľ chcete zafarbiť iba chĺpky a zároveň nadobudnúť o niečo prirodzenejší vzhľad obočia, stačí použiť klasickú farbu na obočie, ktorá pokožku farbí minimálne a vydrží sýta asi dva týždne. Pokiaľ chcete zafarbiť chĺpky, ale aj pokožku, je vhodnejšie použiť hennu. Tou docielite výraznejší efekt. Henna na pokožke vydrží obvykle jeden až dva týždne a vďaka jej aplikácii obočie pôsobí, akoby bolo zafarbené a prikreslené ceruzkou či tieňmi. Henna je obľúbená vďaka prírodnému farbivu z drvených listov rastliny lavsonia. K príprave henny sa nepoužívajú oxidačné činidlá a ani iné chemické látky. Stačí ju len zriediť vodou.

 

 

Poslednou možnosťou úpravy obočia je MICROBLADING: optimálne riešenie pre tých, ktorí uprednostňujú permanentné riešenie a chcú trvalejší výsledok. Procedúra sa vykonáva dokresľovaním chýbajúcich chĺpkov v obočí pomocou špeciálnych mikro čepelí. Pokiaľ túžite po krásnom, hustom a výraznom obočí, je dôležité nezabúdať na pravidelnú starostlivosť v podobe kvalitných kozmetických prípravkov, ktoré podporia rast.

Vašim „must have“ kúskom by malo byť toto sérum, vďaka ktorému riasy a obočie dokonalo vyživíte a už počas niekoľkých dní uvidíte rozdiel v podobe tmavších a lesklejších chĺpkov. Pokiaľ nosíte predĺžené mihalnice, je dôležité dbať na zloženie vyživujúcich prípravkov. Nespornou výhodou na rozdiel od bežných výrobkov je ten, že olejové zložky sú nahradené napríklad hydropeptidmi, ktoré zabraňujú vypadávaniu umelých mihalníc a zároveň stimulujú rast a obnovu prírodných rias.