Prečo umelé mihalnice vypadávajú?

Prečo umelé mihalnice niekedy rýchlo vypadávajú?

Z hľadiska nosenia majú umele mihalnice ako výhody, tak aj nevýhody. Medzi výhody môžeme zaradiť predovšetkým úsporu času. Všetci určite verne poznáme ranný zhon pred odchodom do práce. Vďaka predĺženiu je váš pohľad už zvýraznený a nie je teda potrebné pridávať ďalšie líčenie. Ďalej tiež odpadá potreba nakupovania nových maskár a tiež neustála kontrola, či sa nám počas dňa náhodou riasenka nerozmazala. Mihalnice ocenia tiež športovo založené ženy, ktoré tak vyzerajú upravene aj ak práve vyšli z bazénu.

Ako nevýhodu možno určiť hrozbu neodborne vykonanej práce. Keďže sa jedná o moderný odbor, venuje sa mu veľké množstvo kozmetičiek. Bohužiaľ ale nie všetky majú odborné vzdelanie pre profesionálne predlžovanie mihalníc a vám tak po aplikácii zostanú akurát tak oči pre plač. Iste ste už videli nejednu fotografiu nevzhľadne zlepených trsov mihalníc!

Ďalšou nevýhodou sú financie. Nájsť skutočne kvalitnú lash štylistku stojí veľa času a pokiaľ je skutočne skúsená, aj nemalé peniaze. V tomto prípade sa ale vyplatí nešetriť a vybrať poctivo. Vynaložené peniaze sa vám vrátia späť v podobe krásnych mihalníc, ktoré vydržia aj plač pri pohľade do peňaženky na konci mesiaca.

 

 

S čím sa ale stretávame najčastejšie sú predčasne vypadané mihalnice. Dôvodov, prečo sa tak stáva, je hneď niekoľko:

Neodborná aplikácia. Ako sme spomenuli vyššie, pokiaľ sú mihalnice nalepené štylistkou, ktorá nemá s predlžovaním veľa skúseností, môžu mihalnice vypadať už počas niekoľkých dní. V horšom prípade strhnú nalepené mihalnice sebou aj vaše prírodné. Riaďte sa pravidlom, že by za kozmetičku mala vždy hovoriť jej práca, referencie a odporúčanie iných zákazníčiek.

Pokiaľ sa s týmto problémom stretávate často, je potrebné zamyslieť sa, či sa tak stáva u jednej zákazníčky, alebo je ich viac. Pokiaľ ide len o jednu zákazníčku, je možné, že si vypadávanie aplikovaných mihalníc spôsobila sama vďaka zanedbanej a nedostatočnej starostlivosti o predĺžené mihalnice. Dôvody vypadaných mihalníc sú napríklad tieto:

  • Zákazníčka prišla s mihalnicami, ktoré boli ošetrené kozmetickými prostriedkami s olejom a kozmetička nevenovala tejto sutočnosti dostatok pozornosti. Mihalnice zle odmastila a nekvalitne ich tak pripravila na samotnú aplikáciu. Pred aplikáciou musia byť totiž prírodné mihalnice čisté a suché.
  • Po aplikácii, aj napriek upozorneniu kozmetičky, klientka použila kozmetiku obsahujúcu olej. Vypadávanie mihalníc môže pritom sprevádzať opuch viečok, pretože lepidlo, ktoré bolo olejom rozpustené, sa dostáva na viečka a preniká do nich.
  • Boli porušené pravidlá prvého nosenia predĺžených mihalníc. Tými sú - nenavštevovať masáže, sauny, bazény. Kliento to ale obvykle sami priznajú.
  • Pokiaľ vypadlo niekoľko mihalníc zlepených dohromady, dopustila sa zrejme kozmetička chyby pri lepení, keď neoddeľovala dostatočne precízne jednotlivé prírodné mihalnice klientky. Je tiež možné, že nalepila mihalnice príliš blízko očnému viečku. To spôsobuje nepríjemne svrbenie a klientka si tak v snahe uľaviť si od svrbenia môže riasy mechanicky poškodiť
  • Najčastejším problémom je nedostatočná kvalita lepidla a nedodržanie podmienok pre jeho použitie. Niektoré lepidlá su mimoriadne náchylné na okolité prostredie, preto je potrebné dodržiavať pokyny od výrobcu. Ide napríklad o nedostatočnú vlhkosť a teplotu v miestnosti. Veľkú zmenu si všimnete, keď budete lepidlo poctivo pretrepávať. Pár sekúnd navyše dokáže zázraky!
  • Malé množstvo lepidla na prírodnej mihalnici, prípadne nevhodne zvolená hrúbka mihalnice. Pokiaľ sú mihalnice príliš jemné a je na ne aplikovaná veľmi hrubá umelá mihalnica, môže mihalnica jednoducho vypadnúť.
  • Príliš pomalé tempo práce. Často sa to stáva kozmetičkám, ktoré skúšajú pracovať s "rýchlejším" lepidlom. Malé množstvo lepidla na mihalnici zaschne ešte pred jeho nalepením na prírodnú mihalnicu.