Ako upraviť obočie?

Ako upraviť obočie

Tvar obočia ovplyvňuje vzhľad celej tváre. Správnou úpravou možno odviesť pozornosť aj od drobných nedostatkov ako sú ovisnuté viečka, blízko či príliš ďaleko posadené oči, alebo aj drobné vrásky. Možností úpravy je mnoho a každý si tak môže nájsť tú pravú práve pre neho.


Vytrhanie nežiaducich chĺpkov

Najjednoduchším spôsobom, ako zmeniť vzhľad celého obočia je samozrejme vytrhanie chĺpkov. Aj keď definícia ideálneho obočia sa mení podľa najnovších trendov, je najlepšie vychádzať z jeho prirodzeného tvaru a celkového vzhľadu tváre.

Pokiaľ už ste sa rozhodli, ktoré chĺpky nezapadajú do vášho ideálneho tvaru obočia, je jednoduché sa ich zbaviť. Vytrhať ich môžete pomocou pinzety na obočie, ktorá by nemala byť príliš ostrá aby ste sa neporanili, ale ani príliš tupá, aby bolo možné vytrhnúť aj tie najjemnejšie chĺpky. Ďalšie možnosti je použitie špeciálnej nite na obočie. Prebytočné chĺpky však môžete rýchlo odstrániť aj pomocou epilačných voskov alebo cukrových pást.


Pinzeta na obočie Pravítko pre vymerenie obočie Ceruzka na obočia

Farbenie

Vyhovuje vám tvar vášho obočia, len je trochu menej výrazné, než by ste si priali? Nie je nič jednoduchšie ako obočie zafarbiť. Predtým sa udávalo, že obočie by malo byť o odtieň tmavšie ako farba vlasov, ale teraz sa fantázii medze nekladú. Môžete tak voliť nielen  klasických farieb ako je hnedá alebo čierna, ale aj z odvážnych neónových a ďalších.

Pri farbení je nutné strážiť dobu, počas ktorej necháte farbu pôsobiť. Čím dlhšie, tým je väčšinou farba tmavšia a sýtejšia a dochádza aj k výraznejšiemu zafarbeniu pokožky. Farby na obočie môžete často použiť aj na zafarbenie rias. Nezabúdajte, že väčšinou je nutné farby premiešať s oxidantom, ktorý nebýva súčasťou balenia. Zafarbené obočie vám potom bude šetriť čas a zvýrazňovať vzhľad až po 6 týždňov.

Farba na mihalnice a obočie
Prírodná hnedá
Oxidačné činidlo
Oxidant 3% liquid
Farba na mihalnice a obočie
Červená

Laminácia

Jedným z najnovších a najobľúbenejších trendov v úprave obočia je jeho laminácia. Pri nej sú chĺpky špeciálnymi produktmi vyčesané smerom nahor a v tejto polohe zafixované až na niekoľko týždňov. Tento efekt dokáže dodať objem aj riedkemu a nevýraznému obočiu a je možné do neho pre ešte výraznejší výsledok zaradiť aj krok farbenia.

Trvalá na mihalnice a obočie
MINI sada
Trvalá na mihalnice a obočie
LLL Set
Trvalá na mihalnice a obočie
Easy Kit

Microblading

Odstránenie nežiaducich chĺpkov je jednoduché, čo ale robiť, pokiaľ naopak niektoré chĺpky chýbajú? Ideálnym riešením je microblading. Pri microbladingu špecialista tetuje drobné chĺpky obočia tam, kde chýbajú. Po zahojení pokožky vyzerá výsledok veľmi prirodzene a vydrží až niekoľko rokov. Procedúra nie je bolestivá a výsledok skutočne stojí za to.

Pero na microblading Chirurgická fixa na kožu Pero na microblading

Predlžovanie

Chýba vám  obočí len niekoľko chĺpkov? Máte v ňom medzeru napríklad kvôli jazve? Riešením môže byť predlžovanie. Predlžovanie obočia prebieha podobne ako predlžovanie mihalníc. Na prirodzené chĺpky sa aplikujú pomocou špeciálneho priehľadného lepidla umelé chĺpky. Tu je nutné vybrať správnu farbu umelých chĺpkov, tak aby boli na nerozoznanie od prirodzených. Pokiaľ je potrebné obočie dofarbiť, je nutné tak urobiť pred predĺžením. Aplikácia vydrží až niekoľko týždňov.

Umelé obočie
Svetlohnedé
Umelé obočie
Hnedé
Umelé obočie
Čiernohnedé