12 dôvodov prečo lepidlo nelepí tak ako má

12 dôvodov prečo lepidlo nelepí tak ako má

Nesprávne skladovacie podmienky

To ako a kde lepidlo skladujeme je jedným z najdôležitejších faktorov ovplyvňujúcich jeho trvanlivosť a celkové vlastnosti. Preto je vždy dôležité dodržiavať pokyny výrobcu uvedené na obale. V zásade by mala byť lepidlá skladovaná mimo priameho dosahu slnečných lúčov a mimo prudké výkyvy teploty. Najčastejšie sa skladujú medzi 5-25 °C. Mala by teda byť v chlade a suchu, avšak neodporúčame ich uchovávať v chladničke. Pred použitím je nutné nechať lepidla prispôsobiť izbovej teplote, čo by v prípade uchovávania v chladničke mohlo trvať príliš dlho. Navyše niektoré chladničky môžu byť nastavené aj na menej ako 5 °C.

Lepidlo, rovnako ako všetky ostatné produkty nepoužívajte po uplynutí jeho expiračnej doby. Vlastnosti lepidla už potom nie sú ideálne a nielen, že sa s ním bude horšie pracovať a predĺžené mihalnice nevydrží tak dlho, ale mohlo by klientkam spôsobiť aj vážne zdravotné problémy.

Shaker na lepidlo Nádobka na úschovu lepidiel

Nedostatočná príprava pred aplikáciou

Pred samotným používaním lepidla je nutné starostlivo pretrepať všetky jeho zložky. Aby ste si zbytočne neunavili ruky, vyskúšajte shaker na lepidlo, ktorý všetku prácu urobí za vás.

Nezabudnite tiež na dôkladné odlíčenie a odmastenie prírodných mihalníc. Na odstránenie aj tých najmenších nečistôt slúži Primer. Ten sa nanáša na micro kefky a mihalnice sa pomocou nich prečesávajú od korienkov ku končekom. Bez správneho očistenie prírodných mihalníc na ne lepidlo správne nepriľne a predĺžené mihalnice môžu predčasne odpadnúť.

Primer Pure 40 ml Micro kefky 1,2 mm
   

 

Zlá vlhkosť a teplota počas aplikácie

V miestnosti, kde sa aplikácia predĺžených mihalníc vykonáva, by mala byť meraná vzdušná vlhkosť a teplota. Ak je vzdušná vlhkosť príliš nízka alebo príliš vysoká, lepidlo neschne tak ako má a spoje medzi mihalnicami nevydrží tak dlho dobu. Pozor tiež na príliš veľké teplo v miestnosti, lepidlo opäť nevytvrdne správnym spôsobom. Odporúčame udržiavať teplotu v salóne okolo 23-25 ​​°C a vzdušnú vlhkosť medzi 50-70 %. S meraním vám pomôžu špeciálne vlhkomery a teplomery a správnu vlhkosť môžete podporiť zvlhčovačmi.

Digitálny vlhkomer

s teplomerom

Ultrazvukový zvlhčovač

vzduchu

Nesprávne namočení umelé mihalnice do lepidla

Aj keď každý je zvyknutý namáčať mihalnicu do kvapky lepidla trochu inak, aj tak je dôležité použiť správne množstvo. Príliš veľké množstvo lepidla bude dlho a nekvalitne schnúť, príliš malé množstvo zase nezaistí správne priľnutie umelé mihalnice na prírodnú.

 

Nesprávna rýchlosť schnutia lepidla

Lepidlá na mihalnice môžeme v zásade rozdeliť na dve kategórie - pre začiatočníkov a pre profesionálov. Lepidla po začiatočníkov schnú dlhšiu dobu, a tak má lash štylista viac času mihalnicu správne urovnať. Profesionáli, ktorí sú si už istejší potom volia lepidla s kratšou dobou schnutia, aby ich nezdržovalo pri práci. Je teda dôležité zvoliť lepidlo s takou rýchlosťou schnutia, ktorá zodpovedá našim schopnostiam a skúsenostiam.

Lepidlo pre začiatočníkov

Ultra Bonding

 Lepidlo pre profesionálov

XD Rapid

 

 

Zlé priloženie umelé mihalnice

Pri aplikácii predĺžených mihalníc je tiež nevyhnutné kontrolovať, ako veľkou plochou prikladáme umelou mihalnicu k prírodné. Pokiaľ budú mihalnice prichytené len v jednom malom bode, mihalnica sa pri najmenšom mechanickom namáhaní odlepí.

 

Nesprávny výber podložky pod lepidlo

Dôležitým faktorom ovplyvňujúcim funkčnosť lepidla je podložka pod lepidla. Tá musí byť vyrobená zo špeciálnych materiálov, ktoré nemenia zloženie lepidla a udržujú kvapku v chlade po čo najdlhšiu dobou. Väčšinou sa vyrába podložky z kameňov ako je napríklad jadeit, skla alebo špeciálnych polymérov. Je tiež lepšie vyberať podložky, ktoré lepidlo dlhšie udržia v tvare kvapky, a tak zabráni jeho príliš rýchlemu schnutia.

 

Podložka na lepidlo

Kryštál

Jednorázová lepicí paletka

na lepidlo

Nedodržanie dĺžky používania kvapky lepidla

Pri namáčanie umelé mihalnice do kvapky lepidla je nutné sledovať jeho vlastnosti. Pokiaľ lepidlo príliš zhustne, práca s ním bude zložitejšie a predĺžené mihalnice navyše nebudú držať po tak dlhú dobu. Je teda dôležité kvapky lepidla pravidelne meniť.