Aký je rozdiel medzi trvalú na mihalnice a lash liftingom?

Aký je rozdiel medzi trvalou na mihalnice a lash liftingom?

V poslednej dobe sa často stretávame s tvrdením, a to aj od profesionálnych kozmetických štúdií či štylistiek, že lash lifting nie je to isté, ako trvalá na mihalnice. Lash lifting je niečo úplne odlišné, a je nutné používať pri jeho aplikácii používať odlišné produkty. Čím sa teda lash lifting od trvalej na riasy líši? Odpoveď je jednoduchá - rozdiely medzi produktami používanými pri týchto dvoch procedúrach sú minimálne.

 

Trvalá na mihalnice

Trvalá na mihalnice je staršou verziou lash liftingu. Mihalnice sa natáčali pomocou rôzne veľkých natáčok či špeciálnych klipov a boli natočené skôr do tvaru "L". Nevýhodou bola obťažná aplikácia produktov trvalé tak, aby sa nedostali ku korienkom a končekom rias a tiež natočenie rias v kútikoch očí. Pri jemných mihalniciach navyše hrozilo "zalomenie" končekov rias a u dlhších mihalníc, že sa ich konce budú nepríjemne dotýkať očného viečka.

 

Lash lifting

Najväčším rozdielom medzi lash liftingom a trvalou na mihalnice sú použité natáčky. Pri lash liftingu sa používajú špeciálne silikónové podložky, na ktoré sú riasy po jednej prilepené a potom sú na ne aplikované produkty. Natočenie rias je vďaka tomu prirodzenejšie - skôr v tvare "C" a aplikácia produktov presnejšia. Vďaka natáčkám možno ľahko natočiť aj riasy v kútikoch očí, avšak celková aplikácia je oproti trvalej na riasy časovo náročnejšia.

 

Produkty

Produkty, ktoré vlastne samotné natočenie mihalníc spôsobujú, sú ako pre trvalú na riasy, tak pre lash lifting úplne rovnaké. Jedná sa vždy najprv o produkt, ktorý mihalnice pripraví na ďalšie kroky - tzn. očistí a otvorí povrch rias, potom nasleduje samotný fixačný produkt, vďaka ktorému ostanú natočené, a nakoniec sa nanášajú vyživujúce produkty, vďaka ktorým riasy zostanú aj po aplikácii zdravé a silné. Mihalnice nie sú pri trvalej alebo lash liftingu poškodzované, sú len ľahko vysušené a ak je na ne aplikovaná výživa, nemá na ne natočenie žiadny negatívny vplyv. Do oboch procedúr môže byť zahrnutý aj krok farbenia mihalníc, tu záleží na požiadavkách klientky.

Lash Lifting Lamination Set

Sada trvalá na mihalnice Exclusive

Sada trvalá na mihalnice Premium

Použitie trvalej na riasy či lash liftingu je skvelou variantou pre klientky s rovnými riasami a pre tie, ktoré nechcú alebo z nejakého dôvodu nemôžu mať predĺžené riasy. Natočené mihalnice vyzerajú prirodzene, pristanú každému a výsledný efekt vydrží aj 4 týždne.

Tip:

Väčšinu produktov na trvalú na riasy či lash lifting je možné použiť aj na lamináciu obočia.