Ako vybrať správnu pinzetu?

Ako vybrať správnu pinzetu?

Bez pinziet sa pri aplikácii predĺžených mihalníc nezaobídete, ako ale vybrať tú správnu, keď je na trhu rozsiahla ponuka druhov, tvarov a dĺžok? Pinzeta vám musí predovšetkým správne sedieť do ruky, preto je najlepšie si vybraný typ pinzety aj osobne vyskúšať.

Pri výbere pinzety sa zamerajte na kvalitné ostrý a pevne dovierajúci sa hrot, ktorý vám umožní bezpečne a precízne uchopiť vybranú riasu. Ak vám však pinzeta spadne na zem, hrot sa pravdepodobne poškodí a pinzeta už bude nepoužiteľná. Pre tento prípad odporúčame obstaranie rezervnej pinzety.

Dĺžku pinzety zvoľte podľa veľkosti vašich rúk a vašej preferencie, najčastejšie sa vyrábajú 12 cm a 14 cm pinzety. Na ich výrobu sa používa chirurgická oceľ a môžete si vybrať z mnohých farieb, od klasickej nerezovej ocele, cez čiernu, zlatú, dúhovú a ďalšie. Správne vyrobené pinzety sú dokonale vyvážené a ľahké, a tak nespôsobujú únavu rúk ani pri dlhodobej práci.

Typ zahnutia hrotu pinziet záleží na zvolenej technike predlžovania mihalníc. Pre klasickú aplikáciu riasa na riasu sa používajú pinzety rovnejšie, pre objemové efekty potom viac zahnuté, aby sa dalo jednoducho uchopiť viac umelých mihalníc naraz. Rovno pinzetou potom oddeľujete jednotlivé prírodné riasy pri aplikácii a vykonávate kontrolu svojej práce.

Pinzeta rovná nerezová

Pinzeta typ C dúhová

Pinzeta typ H zlatá

Ak ste ešte len začiatočník alebo prechádzate z klasickej aplikácie predĺžených mihalníc na objemovú techniku, sú pre vás ideálne už pripravené sady pinziet. V sade sú pripravené všetky základné pinzety, ktoré sú k týmto technikám potrebné. Praktickou pomôckou je aj stojan na pinzety, vďaka ktorému budete mať pinzety bezpečne uložené a vždy po ruke.

Set pinziet Classic

Set pinziet Volume

Stojan na pinzety