Doprajte si uvoľňujúcu masáž tváre!

 

Masážne valčeky predstavujú trend modernej doby, určený ako pre domácu starostlivosť, tak aj pre starostlivosť vykonávanú profesionálmi. Valčeky poznáme predovšetkým pod názvom Face Roller a sú vyrábané z rôznych kameňov, ako je napríklad ružový kremeň alebo jadeit. Tieto kamene pomáhajú okrem svojich hlavných účinkov aj zmierňovať stres a napätie.

História tohto šikovného pomocníka siaha už do siedmeho storočia v Číne. Tam si miestni lekári uvedomili, akú liečivú a ochrannú moc môžu mať kamene. Na základe tohto zistenia vznikol aj derma roller - mechanizmus valčeka sa totiž javil ako najlepší a najúčinnejší. Predovšetkým kvôli jeho masážnej funkcii.

Pleť je vďaka rolovaniu po tvári dokonale prekrvená, čo je pre zdravú pleť nesmierne dôležité a prospešné, pretože znižuje pravdepodobnosť predčasného starnutia. Zlepšuje krvný obeh, podporuje fungovanie lymfatického systému a uvoľnuje svaly na tvári. Zároveň redukuje tmavé kruhy a opuchy okol očí a zmierňuje aj bolesti hlavy. Masážny valček je možné využiť aj k masáži krku a ďalších častí tela. Napomáha tiež účinnejšiemu vstrebávaniu pleťových prípravkov.

 

 

 

Poznáte tie rána, keď sa prebudíte a pri pohľade do zrkadla zistíte, že máte celú tvár akúsi opuchnutú a unavenú? A práve dnes by ste potrebovali vyzerať sviežo! To môžete behom chvíľky napraviť.

Pred masážou očistite pleť a naneste obľúbené sérum a krém a jemne vmasírujte. Po pleti rolujte, najmenej trikrát na každom mieste. Širším kameňom rolujte po líčkach, brade, krku a dekolte, vždy smerom hore a smerom von. Menším valčekom masírujte oblasť okolo očí (smerom von), čo pomáha brániť tvorbe vrások. Nezabudnite aj na prekrvenie okolia pier.

Pokiaľ sa potrebujete zbaviť opuchov, umiestnite valček na niekoľko minút do mraziaka a masírujte následne studeným valčekom. Rovnako tak je možné valček na chvíľu ponoriť do teplej vody. Nahriaty valček zasa pomáha otvoriť púry, čím sa urýchľuje vstrebávanie prospešných látok do pleti.

Pre optimálne výsledky vykonávajte masáž pravidelne každý deň po dobu 10 až 20 minút.