Ideálna vlhkosť pri predlžovaní mihalníc

Ideálna vlhkosť pri predlžovaní mihalníc

Ako dosiahnuť čo najpohodlnejšiu aplikáciu predĺžených mihalníc, ktorá bude bezpečná pre vás i vaše klientky a predĺžené mihalnice vydržia čo najdlhšie? Na túto otázku je jednoduchá odpoveď - je potrebné zabezpečiť dostatočnú vlhkosť v salóne. Lepidlá na predĺžené mihalnice pre svoju polymerizáciu vstrebávajú vlhkosť zo svojho okolia. Ak nie je vzdušná vlhkosť dostatočná, a to viac ako 50 %, spoje medzi predĺženými riasami nebudú dostatočne pevné, a navyše to pocítite aj vy alebo vaše klientky na vlastnej koži. Výpary lepidla preniknú do dýchacích ciest, budú dráždiť sliznicu v hrdle a spôsobovať pálenie očí. Môžu tiež spôsobiť začervenanie a vysychanie pokožky rúk či tváre a očných viečok.

Všetkým týmto nepríjemnostiam sa dá jednoducho vyhnúť zabezpečením dostatočnej vlhkosti vzduchu, a to viacerými spôsobmi:

  • Používajte zvlhčovače vzduchu a ich objem a výkon vyberajte podľa veľkosti miestnosti, kde mihalnice predlžujete. Určite si vyberte model, ktorý Vám bude vyhovovať nielen svojimi vlastnosťami ale aj dizajnom, existujú aj zvlhčovače s farebným podsvietením.
  • Nezabúdajte na cirkuláciu vzduchu, pokiaľ ju nemôžete zabezpečiť napríklad klimatizáciou, aspoň často vetrajte.
  • Neutralizujte zvyšky lepidla na riasy. Ak nestihnete využiť celú kvapku, pridajte malé množstvo neutralizátoru, Primeru alebo obyčajnej vody. Lepidlo tak behom niekoľkých sekúnd zpolymerizuje a prestane zbytočne uvoľňovať výpary.
  • Vložte pod kryštál s lepidlom mokrý obrúsok. Ten bude dodávať lepidlu dostatočnú vlhkosť a výpary nebudú dráždiť vaše oči či pokožku.
  • Neváhajte prerušiť prácu a napiť sa, dodržujte pravidelný pitný režim.
  • Vyskúšajte nebulizátory. Ten pretvára vodu na jemnú hmlu, ktorá urýchľuje polymerizáciu lepidla a lepidlo tak po ukončení aplikácie predĺžených rias nedráždi očné viečka a ich okolie. Nebulizátory používajte po dobu 10-20 sekúnd zo vzdialenosti 30-40 centimetrov od mihalníc. Voda z rozprašovača nesmie dopadať priamo na lepidlo, to by potom obelelo a vytvorilo by na riasach nevzhľadný povlak.
  • Využite vysoko efektívny lokálny zvlhčovač Smart Lashes. Ide o plastový ochranný štítok s úchytom na vatový tampón, ktorý jednoducho navlhčite vodou a vložte do štítku. Tampón dokáže udržať vlhkosť po celý deň a minimalizuje škodlivé vplyvy výparov lepidla na vaše zdravie. Lokálny zvlhčovač možno nasadiť priamo na tvár alebo na hygienické rúškou. Môžete ho ponúknuť aj citlivejším klientkam, ktoré ihneď pocítia, že sa im lepšie dýcha a vymiznú nepríjemné pocity ako je podráždenie dýchacích ciest alebo sucho v hrdle.

 

Zvlhčovač s podsvietením 

Lokálný zvlhčovač 

Neutralizér výparov lepidla 

 

Všetky vyššie uvedené spôsoby udržiavania dostatočnej vzdušnej vlhkosti v salóne možno použiť jednotlivo, ale najlepšie výsledky dosiahnete ich kombináciou.