Starostlivosť o predľžené mihalnice

Starostlivosť o predľžené mihalnice

Nastal deň D a vy ste sa konečne dostali k štylistke a nechali ste si aplikovať predľžené mihalnice. Vaša štylistka bola šikovná, mihalnice vyzerajú nádherne, a tak dorazíte po dni plnom obdivných pohľadov ostatných domov. Čo ale teraz? Ako sa o svoje nové mihalnice starať, aby vydržali krásne čo najdlhšie? Na čo si dať pozor a čo všetko sa môže stať?

 

Vypadávanie mihalníc

V prvých dňoch po aplikácii predľžených mihalníc vám možno bude pripadať, že vám zrazu začali nejako viac vypadávať. Nezúfajte ale, vypadávanie mihalníc je prirodzené. Rovnako, ako vlasy, majú aj mihalnice svoj cyklus rastu a po jeho dokončení vypadnú, či už je na nich pripevnená umelá mihalnica, alebo nie je. Predľžené mihalnice sú však výraznejšie a tým si ich skôr všimnete, než keď vám vypadne prírodná mihalnica samotná. Nemusíte mať strach - do budúceho doplnenia mihalníc vám namiesto tých vypadnutých narastú nové a štylistka vám na ne znovu rada aplikuje nové umelé mihalnice.

 

Líčenie a starostlivosť o pleť

Aj keď máte predľžené mihalnice, neznamená to, že sa nesmiete líčiť a starať o svoju pleť, tak ako ste zvyknutá. Dôležité je však vyhýbať sa produktom s olejovou zložkou (či už v pleťových krémoch, očných linkách, v produktoch na odličovanie a podobne), olej totiž uvoľňuje spoje medzi prírodnou a umelou mihalnicou, a tak by ste mohli o svoje nové mihalnice zbytočne čoskoro prísť. K odličovaniu nepoužívajte ani klasické bavlnené vatové tampóny, vlákna z nich by sa mohli zachytiť na mihalniciach a opäť narušiť ich spoje.

Odličovacia pena

Smart Foam Cleanser

Očný odličovač

na predľžené mihalnice

Odličovacie tampóny

Starostlivosť 24 hodín po aplikácii

Prvých 24 hodín po aplikácii predľžených mihalníc je najdôležitejších, tie najviac ovplyvňujú to, ako budú vyzerať a ako dlho vydržia. Určite by ste sa mali vyhnúť nadmernému vlhku, a to v akejkoľvek podobe - pri sprchovaní, slzení a potení. Tvár si teda umývajte radšej opatrne, špeciálnymi prípravkami, vynechajte posilňovňu, saunu alebo bazén a pozor tiež na pary pri varení alebo kúrenie doma a v aute. Mihalníc sa nedotýkajte, nešúchajte ich, nedrhnite ich pri odličovaní a nespite na bruchu s tvárou opretou do vankúša. Tieto pravidlá je však dobré dodržiavať po celý čas, čo budete predľžené mihalnice mať, odmenia sa vám svojou krásou po dlhšiu dobu. Deň po aplikácii je tiež dobré nenosiť kontaktné šošovky a oči najlepšie nelíčiť. Líčenie vám v tomto prípade určite chýbať nebude, pretože mihalnice budú aj tak krásne výrazné, a tak zatienia aj prípadne chýbajúcu linku alebo tiene.

 

Starostlivosť o predľžené mihalnice

Rovnako, ako sa staráme o celé naše telo, aj predľžené mihalnice potrebujú pre svoju krásu starostlivosť. Nie je to však nič zložité. Predľžené mihalnice by ste mali pravidelne prečesávať špeciálnou kefkou, a to hneď ráno, ako vstanete a potom podľa potreby kedykoľvek počas dňa. Vďaka tomu nebudú zamotané do seba a budú vyzerať vždy krásne. Pozor tiež na silný prúd vody pri sprchovaní, aj keď väčšina lepidiel na predľžené mihalnice je pripravená aj na tento typ záťaže, nie je nikdy na škodu byť opatrný. Tvár osušujte opatrne poklepávaním uterákom, nedrhnite oči a nešúchajte. S predľženými mihalnicami sa môžete bez obáv aj kúpať v bazénoch alebo v mori, stačí vodu nechať odkvapkať alebo opäť opatrne dosušiť uterákom.

Dobu, počas ktorej vám mihalnice vydržia, môžete ešte predľžiť používaním špeciálneho fixátoru na predľžené mihalnice. Ten sa musí naniesť hneď po aplikácii a potom stačí raz za tri dni. Funguje tak, že prekryje spoje medzi prírodnou a umelou mihalnicou tenkou priesvitnou vrstvičkou, a tak sú spoje odolnejšie voči vonkajším vplyvom a nečistotám.

Priesvitný fixátor

na predľžené mihalnice

Čistiaci štětec

Lash Cleaning Brush

Riasenková kefka

Swarovski

Doplňovanie a odstránenie predľžených mihalníc

Aby vaše predľžené mihalnice boli stále krásne, je nutné chodiť pravidelne na ich doplňovanie. Časové rozmedzie medzi doplňovaním býva 3 až 4 týždne, záleží však aj na zdravie a sile vašich prírodných mihalníc, na tom, ako ste sa o svoje predľžené mihalnice starali, ale tiež aj na ročnom období. V lete bohužiaľ kvôli výkyvom teplôt, kúpaniu, vlhkosti a podobne, nevydržia predľžené mihalnice tak dlho.

Ak by ste potrebovali predľžené mihalnice z nejakého dôvodu úplne odstrániť, nie je nič jednoduchšie. Stačí dôjsť k vašej štylistke a tá ich odstráni šetrne a rýchlo s pomocou špeciálnych prípravkov. V prípade, že by ste sa rozhodli nechať si mihalnice úplne odstrániť až po niekoľkých rokoch pravidelného nosenia, možno sa stane, že vám zrazu budú vaše prírodné mihalnice pripadať riedke, nevýrazné alebo dokonca zničené. Avšak správne aplikované predľžené mihalnice prírodné riasy nikdy nezničia, len ste si už možno za tú dobu odvykli vidieť svoje oči v celej ich prirodzenej kráse. Po niekoľkých dňoch si na ne určite zase zvyknete.

Gélový odstraňovač lepidla

Krémový odstraňovač lepidla