Aké produkty pre začiatočníkov?

Aké produkty pre začiatočníkov?

Rozhodli ste sa, že chcete začať predlžovať mihalnice? Možno už za sebou dokonca máte aj nejaký kurz, ale čo teraz? Čo všetko je potrebné si zaobstarať, aby bolo možné s predlžovaním mihalníc začať, a nič vám nechýbalo?

Než sa pustíte do predlžovanie mihalníc naplno, určite budete musieť nejakú dobu najskôr trénovať. Nie vždy je však po ruke dostatok ochotných kamarátok alebo členov rodiny, ktorí si na sebe nechajú robiť "pokusy". Obzvlášť zozačiatku, než získate potrebný grif, môže byť aplikácia predĺžených mihalníc dosť nepríjemná. Môžete sa napríklad príliš opierať prsty o čelo modelky, aplikovať mihalnice príliš blízko k viečku alebo bude aplikácia trvať príliš dlho. Preto je možné zakúpiť si tréningovú hlavu, ktorá túto fázu tréningu bude trpezlivo znášať a bude k dispozícii kedykoľvek a kdekoľvek. Mihalnice potom môžete aplikovať priamo na očné viečka tejto hlavy alebo si zakúpiť tréningové mihalnice, ktoré simulujú skutočné mihalnice zákazníka.

tréningová hlava tréningové mihalnice úchytka na tréningovú hlavu

Nevyhnutnosťou pre predlžovanie mihalníc sú samozrejme umelé mihalnice. Pre začiatok je lepšie používať balenie umelých mihalníc s rôznymi dĺžkami než nakupovať jednotlivé dĺžky. Je dobré vyskúšať si prácu nielen s rôznymi dĺžkami mihalníc, ale aj hrúbkami, zatočením a materiály. Praxou zistíte, ako s ktorými mihalnicami pracovať a aké odporučiť svojim klientkám.

umelé mihalnice MINK umelé mihalnice SILK umelé mihalnice Cashmere

Umelé mihalnice sa lepia na prírodné mihalnice pomocou špeciálnych lepidiel. Pre začiatočníkov sú určené lepidlá s dlhšou dobou schnutia, ktorí tak majú viac času na namočenie umelé mihalnice do kvapky lepidla, aplikáciu na prírodnú mihalnicu a urovnanie umelé mihalnice do požadovaného tvaru.

lepidlo Ultra Bonding

Bez kvalitných pinziet sa pri predlžovaní mihalníc nezaobídete. Pri aplikácii sa používajú pinzety dve, rovná a zahnutá. Rovná pinzeta patrí do ľavej ruky a je určená na oddelení jednej prírodnej mihalnice od ostatných. Umelé mihalnice sa aplikujú pomocou zahnuté pinzety v pravej ruke. Menej zahnuté pinzety sa používajú skôr pre klasické predlžovanie mihalníc metódou mihalnica na mihalnicu (1:1), viac zahnuté pre objemové techniky (aplikácia viac umelých mihalníc na jednu prírodnú mihalnicu). Pinzeta musí byť vyrobená z kvalitných materiálov s ostrým a pevne sa dovárajúcim hrotom. Pinzeta však nesmie lámať, ohýbať či inak poškodzovať umelou mihalnicu. Hrot je veľmi náchylný na poškodenie a ak vám pinzeta spadne, je väčšinou už nepoužiteľná. Preto je dobré mať pripravený náhradný set pinziet.

 pinzeta typu B  pinzeta typu C

Pred samotnou aplikáciou je nutné prírodné mihalnice správne pripraviť. K tomu sa používa primer, ktorý mihalnice dokonale odmastí a očistí od všetkých nečistôt. Ak nejakú tú mihalnicu neaplikujete úplne správne, alebo len chcete pokračovať s tréningom na tréningových mihalniciach, môžete aplikovanej mihalnice odstrániť pomocou removeru. Ten spoľahlivo rozvoľnia spoje medzi mihalnicami, bez toho aby ich poškodil.

primer remover

Pri predlžovaní mihalníc na modelkách musíte myslieť aj na bezpečné oddelenie spodných mihalníc od horných. K tomu sa používajú špeciálne hypoalergénne pásky a podložky, ktorými sa spodné mihalnice prekryjú tak, aby sa nezlepili.

gélové podložky Silver Edition papierová hypoalergénna páska silikónová hypoalergénna páska

Svoju prácu nezabúdajte priebežne kontrolovať prečesávaním riasenkovou kefkou. Môžete si tak overiť, či sú všetky mihalnice aplikované správne a či je výsledný efekt podľa vašich predstáv.

Všetky základné produkty a pomôcky pre začiatočníkov môžete zakúpiť aj v praktických sadách za zvýhodnenú cenu. Tak budete mať istotu, že máte k dispozícii všetko, čo je pre začiatok potreba.

sada START sada START PREMIUM