Hygienické pravidlá pri predlžovaní mihalníc

Hygienické pravidlá pri predlžovaní mihalníc

Dodržiavanie hygienických pravidiel pri práci by malo byť pre každého samozrejmosťou. Aké pravidlá sú dôležité pri predlžovaní mihalnic? Pamätajte vždy nielen na bezpečnosť vašich klientiek ale aj tú vašu.

Príprava

Pre zjednodušenie a urýchlenie samotnej aplikácie predĺžených mihalníc je nutná správna príprava všetkých potrebných nástrojov a pomôcok. Dbajte na to, aby ste mali všetko potrebné pripravené vopred a v dosahu. Ak budete musieť počas aplikácie predĺžených mihalníc napríklad vstať a vypnúť zvoniaci mobil, nastaviť osvetlenie, alebo si priniesť nejakú zabudnutú pomôcku, musíte vždy a znova vydezinfikovať svoje ruky a prípadne všetky nástroje, ktorých sa potom kontaminovanými rukami dotknete. Ak však budete mať všetko pripravené vopred, stačí si starostlivo umyť a vydezinfikovať ruky len raz s každým ďalším zákazníkom. Pri výbere dezinfekcie na ruky dbajte nielen na účinné zloženie, ale aj hydratačné prvky a príjemnú vôňu, predsa len ju budete používať veľmi často.

Tip:

Nezabúdajte ani na správnu hydratáciu svojich rúk vašim obľúbeným hydratačným krémom, nech nie sú zo všetkého umývania a dezinfekcie vysušené. Vysychať navyše môžu aj vďaka lepidlám na predĺžené mihalnice, ktoré ku svojmu vytvrdnutiu potrebujú vzdušnú vlhkosť - aj tu vám správna a častá hydratácia kvalitným krémom na ruky pomôže zachovať pokožku krásnu a zdravú.                                                                                                                      

Dezinfekcia na ruky Pure

Dezinfekcia na ruky Cherry

Dezinfekcia na ruky Green Olive

 

 

Ochranné pomôcky

Samozrejmosťou by malo byť používanie hygienického rúška, ktoré nielen, že obmedzí prenos nákazlivých ochorení na klientku, ale aj odstráni prípadný aromatický dych po skvelom talianskom obede alebo rannej káve, a navyše môžete byť bez obáv naklonení nad spiacu klientku, bez toho aby ste ju rušili svojím dychom. Medzi ochranné pomôcky môžeme zaradiť tiež zástery, ktoré by mali byť pevnou súčasťou vašej uniformy. Ochránia vaše bežné oblečenie pred prípadnými nehodami a zničením a navyše pôsobia profesionálne.

Hygienické trojvrstvové rúško

Zástěra Carolina

Štvorvrstvové rúško s uhlíkovým filtrom

Dezinfekcia

Pri práci je nutné dezinfikovať pravidelne nielen svoje ruky, ale aj nástroje a všetky povrchy. Pre dezinfekciu nástrojov nasledujte platnú vyhlášku predpísanú Ministerstvom zdravotníctva. Ak chcete podporiť čistotu a bezpečie svojho salónu, môžete na dezinfekciu povrchov, okrem bežných upratovacích prostriedkov a dezinfekcie, použiť aj germicídnu lampu. Germicídna lampa pomocou ozónu a UV žiarenia odstráni za 15 minút baktérie, vírusy a ďalšie problematické častice, ako je napríklad peľ či spóry plesní. Myslite však na to, že žiarenie môže byť nebezpečné pre vás alebo vašich domácich miláčikov, a preto miestnosť opustite a zapnite lampu bezpečne diaľkovým ovládaním. Použiť môžete aj germicídnu žiarovku, ktorá funguje podobným spôsobom ako lampa, avšak môžete ju vložiť namiesto klasickej žiarovky do vášho osvetlenia. Na menšie predmety, ako sú vaše kľúče, mobilné telefóny a podobne môžete použiť aj prenosnú UV lampu, kedy stačí na daný predmet cca 20 sekúnd posvietiť. Veľmi praktický je aj UV sterilizátor, do ktorého dezinfikovaný predmet jednoducho vložíte a po 6 minútach je všetko hotové, skvele sa hodí napríklad aj na dezinfekciu rúšok.

Germicídna UV lampa s generátorom ozonu

Germicídna UV lampa

UV sterilizátor

 

 

Jednorazové pomôcky

Niektoré pomôcky sú však určené len na jedno použitie. Medzi také patria gélové položky pod mihalnice, hypoalergénne lepiace pásky, rozčesávacie a aplikačné kefky a ďalšie. Nezabúdajte tiež na použitie jednorazových plachiet na ležadlá a na ochranné čiapky, čelenky či obrúsky pre zákazníčky.

Gélové podložky Gold Edition

Papierová hypoalergénna páska

Mikro kefky

Tip na záver:

Dbajte nielen na ochranu svojich klientiek ale myslite aj na ich pohodlie. Jednou z nepríjemných skúseností pre nich môže byť aj vyzúvanie topánok pri vchode do salónu, kedy musia prejsť celý priestor v ponožkách alebo v lete bosé. To nielen, že nie je hygienické, ale ani príjemné a možno tomu ľahko zabrániť pripravenými prezuvkami, návlekmi, či podložkou pod topánky pripravenou vedľa ležadla.