Salón vašich snov

Absolvovanie kurzu predlžovania mihalníc máte už za sebou a teraz premýšľate, aké pomôcky a aký nábytok do vášho vysnívaného salóna vyberiete? Máme pre vás niekoľko užitočných tipov, na ktoré sa pri výbere treba zamerať. Každá žena v sebe ukrýva cit pre estetiku a výber nábytku či doplnkov je v podstate celkom príjemný relax. Bohužiaľ ale zabúdame na praktickú stránku zakúpeného vybavenia, čo je v kozmetickej profesii veľmi dôležité.

Pohodlie nadovšetko!

Kozmetické lehátko tvorí neoddeliteľnú súčasť vybavenia všetkých kozmetických salónov a lash štúdií. Pre kozmetičku je výber lehátka jedným z najdôležitejších momentov v rámci výberu nábytku. Často sa totiž jedná o najdrahší kus vybavenia salónu. Ceny by ste sa ale nemali zľaknúť, pretože sa jedná o investíciu na dlhé roky. Kvalitné lehátko môže vydržať aj desať rokov. Lehátko by malo mať kvalitné polstrovanie tak, aby poskytovalo dokonalý komfort pri dlhých procedúrach. Zároveň by malo byť polohovateľné, stabilná konštrukcia je potom už samozrejmosťou. Zamerajte sa aj na poťah, ktorý by mal byť ľahko umývateľný, aby mohli byť dobre dodržané hygienické podmienky. Na trhu dnes nájdete veľké množstvo vychytávok, ako sú napríklad úložné boxy, kam môžete ukryť rôzne pomôcky alebo snímateľný vankúšik, ktorého odložením vznikne otvor pre tvár počas masáže. K lehátku neodmysliteľne patria ďalšie doplnky, ako je napríklad plachta, deka alebo ergonomický vankúšik, ktorý elegantne a pohodlne zafixuje hlavu klientky.

                      

 
 


        

                                                                                                                              

Posvieťme si na to!

Ďalším dôležitým prvkom je voľba osvetlenia. Kvalita osvetlenia má veľký vplyv na efektivitu práce a predovšetkým na zdravie vašich očí. Nedostatok kvalitného svetla môže spôsobiť zhoršenie sústredenia, únavu, nepohodu, bolesť očí a hlavy a ďalšie problémy. Kvalitné osvetlenie podľa hygienických noriem potrebuje každý salón, ktorý chce poskytovať profesionálne služby. Osvetlenie by nemalo vytvárať odlesky a tiene, ktoré zaťažujú oči a môžu tak spôsobovať zhoršenie pracovného výkonu (podľa niektorých štúdií až 30 %). Je potrebné zdôrazniť, že nevhodné osvetlenie neznamená len nedostatok svetla, ale aj prílišné presvietenie priestoru. Pri výbere osvetlenia sa zamerajte predovšetkým na intenzitu vydávaného svetla a jeho farebný odtieň. Ideálna lampa by mala mať tieto parametre nastaviteľné a prispôsobiteľné. Dbajte aj na samotnú konštrukciu lampy. Pokiaľ viete, že bude stáť na jednom mieste, je vhodnejšie zvoliť robustnejšie základne. Pokiaľ chcete lampu premiestňovať alebo s ňou cestovať, bude lepšie zvoliť ľahšiu konštrukciu. Ďalšou možnosťou je pevné priskrutkovanie lampy na pracovnú dosku stolu. V našej ponuke nájdete široký výber lámp, ktoré všetky vyššie uvedené podmienky spĺňajú. Vďaka veľkému výberu môžete skvelo zladiť design osvetlenia s interiérom vášho salónu.

          

Všetky pomôcky pekne po ruke!

Počas kozmetických procedúr sa používa veľa rôznych pomôcok, ktoré je potrebné niekam odkladať. Pokiaľ nechcete neustále odbiehať, odporúčame kúpu kozmetického stolčeka, ideálne na kolieskach tak, aby ste s ním mohli jednoducho manipulovať po miestnosti. Zároveň by mal mať stabilne pevnú konštrukciu tak, aby nedochádzalo k prevrhnutiu prípravku. Na výber máte z rôznych materiálov, konštrukcií a druhov úložných priestorov. Za seba môžeme odporúčať predovšetkým variantu so zásuvkou pre uloženie pomôcok. Pokiaľ vás naše rady zaujali, budeme radi, keď sa o svoje tipy a fotografie vášho vybavenia podelíte na sociálnych sieťach.