Snívate o krásnych, dlhých a hustých mihalniciach?

Snívate o krásnych, dlhých a hustých mihalniciach?

 

Len máloktorá z nás má od prírody mihalnice, s ktorými by bola spokojná a nemusela ich zvýrazňovať pomocou riasenky. Trápia vás slabé a riedke mihalnice? Teraz už nemusia! Najjednoduchším riešením je si nechať mihalnice predĺžiť a zahustiť v kozmetickom salóne. Toto riešenie ale nevyhovuje všetkým, pretože s predlžovaním je spojená pravidelná návšteva kozmetičky, ktorá mihalnice doplní. Ďalšou možnosťou je trvalá na mihalnice, ktorá prírodné mihalnice efektívne natočí do požadovaného tvaru a pomocou špeciálnych tekutín tvar zafixuje. Fenoménom poslednej doby sú ale vyživujúce séra, ktoré prírodné mihalnice posilňujú a po niekoľkých týždňoch môžete vidieť rozdiel. Keďže na trhu nájdeme skutočne veľký výber, pokúsime sa vám vysvetliť, na čo sa pri voľbe séra zamerať.

Sérum povzbudzuje rast mihalníc

Pre začiatok je dobré vedieť, že primárnym účelom mihalníc je ochrana oka pred nečistotami z okolia. Na zdravom hornom viečku máme bežne 80 až 150 mihalníc. Na dolnom asi 70 až 80. Najdôležitejším faktorom je ale samotná rastová fáza mihalnice.

ANAGEN fáza: dochádza k rastu a trvá 30-45 dní. Priemerne sa v nej z celkového počtu našich mihalníc nachádza asi 40 %.

KATAGEN fáza: dochádza k zastaveniu rastu a trvá okolo 2-3 týždňov. Pokiaľ je v tejto fáze mihalnica vytrhnutá, nezačne ihneď rásť nová, pretože folikul čaká na dokončenie všetkých fáz. Túto fázu vidíme najčastejšie pri predlžovaní mihalníc v podobe nepekných medzier medzi mihalnicami.

TELOGEN fáza: dochádza k prirodzenému vypadnutiu mihalnice a k začiatku rastu novej.

Väčšina sér dokáže vďaka aktívnym látkam v ich zložení tento cyklus pozitívne ovplyvniť tým, že jednotlivé fázy, zjednodušene povedané, urýchli. Aké sérum je vhodné pre moje mihalnice? Pri výbere by sme sa mali zamerať predovšetkým na aktívne látky, ktoré sa v zložení jednotlivých sér nachádzajú. Medzi tieto zázračné živiny môžeme zaradiť predovšetkým biotín, D-panthenol, kyselinu hyalurónovú, Allantion a iné. Samozrejme platí, že čím vzácnejšia je látka, tým vyššia je cena séra, ktoré ju obsahuje. Každá spoločnosť vyrábajúca séra pre podporu rastu mihalníc ma svoju vlastnú tajnú kombináciu účinných látok a záleží na vás, ktorú zvolíte. Veľkým pomocníkom môže byť google, kde jednoducho a ľahko overíte jednotlivé látky v zložení. Ako dosiahnuť čo najlepší výsledok? Najjednoduchšia rada, ktorú vám môžeme dať, je pravidelnosť a trpezlivosť. Každé sérum musí byť nanášané každý deň, aby mihalnice dostávali požadovanú dávku výživy. Mali by ste ho nanášať na čisté a odlíčené mihalnice, pričom ideálne je používať odličovač bez olejových zložiek. Sérum nanášajte rovnako starostlivo a dôkladne, ako keby ste nanášali napríklad očnú linku. Dôležité je nevynechať ani jediný deň! Nečakajte zázraky ihneď, nejaky čas potrvá, než sa aktívne látky vstrebú do pokožky a splnia svoj účel. Prvé výsledky sa väčšinou dostavia po dvoch týždňoch poctivého používania. Záleži na tom, ako rýchlo aktívne látky vaše telo príjime.